ETUSIVU ISÄNNÖINTI KOHTEET KARTTA OTA YHTEYTTÄ AKAAN KAUPUNKI
 

ASUKASTIEDOTTEET

 
  Tulo- ja lähtöilmoitukset
Muuton yhteydessä tulee siitä tehdä ilmoitus Maistraattiin sekä postiin.
Lisäksi tulo- ja lähtöilmoitus on aina tehtävä taloon ja sieltä pois muutettaessa isännöitsijätoimistoon. Ilman muuttoilmoitusta ei voida muuttaa asukkaan nimeä oveen,
suorittaa ovenavauksia tai toimittaa talonkirjaotetta.

Huoneistoremontit
Mikäli osakas / asukas tekee huoneistoremonttia yhtiön vastuulle kuuluviin osa-alueisiin (rakenteet, vesieristeet, putkisto yms.), tulee tästä ehdottomasti tehdä ilmoitus isännöitsijälle. Myös mahdollisista vaurioepäilyistä tulee tehdä ilmoitus heti.
Tietyn laajuiset remontit vaativat myös hallituksen luvan. Kylpyhuoneisiin tehtävissä remonteissa edellytetään aina vesieristeiden tarkastusta taloyhtiön puolesta tai muun asiaan oikeutetun henkilön toimesta. Yhtiön tulee saada kopio tarkastuspöytäkirjasta. Näistä voi tiedustella lisää isännöitsijältä.

Autopaikat ja saunavuorot
Yleisesti ottaen taloyhtiöissä vuokrataan autopaikat jonotuslistan perusteella.
Listan ylläpito on joko isännöitsijällä tai huoltomiehellä. Jonotuslistan tilannetta voi tiedustella sitä ylläpitävältä taholta.

Sauna- ja pesutupavuorot varataan yleensä yhtiössä olevan varauslistan mukaan. Vakiovuorot saunaan varataan isännöitsijältä tai huoltomieheltä taloyhtiöstä riippuen. Yhtiökohtaisia käytäntöjä voi tiedustella isännöitsijätoimistosta.

Järjestyssäännöt
Jokaisella taloyhtiöllä on omat järjestyssäännöt. Näitä ei automaattisesti toimiteta uusille asukkaille. Ne on kuitenkin mahdollista saada pyynnöstä joko isännöitsijältä.

Jätehuolto
Tällä hetkellä pakollisia jätelajikkeita taloyhtiöissä ovat kaatopaikkajäte, lasi, metalli, paperi ja biojäte. Joissakin taloyhtiöissä on myös käytössä kartonkijäte.  Jokainen jäteastia on varustettu tarralla, joka kertoo, mitä ko. astiaan tulee laittaa.

Asukkaiden tuleekin kiinnittää huomiota kierrätykseen, sillä mahdollisimman tehokas kierrättäminen säästää taloyhtiön rahoja.
Kierrätyksestä saa lisätietoa esim
. www.lassila-tikanoja.fi.


 
 

      TAKAISIN

 

 

 

© Kiinteistövälitys Vanaja Oy LKV 2009 kaikki oikeudet pidätetään